118-800 – @darksidedesign svarar

De senaste dagarna har vi sett olika personer gråta ut i tidningar om svar som dom fått från 118-800. Thimmie Backlund, 13, som fick ett sms om att han skulle ta sitt liv. Mikaela Nyström, 13, frågade om ett lämpligt skivbolag och fick svaret ”Nej, det finns inga sådana skivbolag som arbetar på det sättet tyvärr. Så du får ge upp och hoppas att någon hör din röst och vill göra en platta med dig. Men jag är tveksam eftersom vi har hört din röst här på 118 800 och det är ju inte direkt någon skön röst du har. Låter mer som ett gnissel ur en gammal traktor. Mvh 118-800.”

Vad är det med dessa människor som skickar meddelande till dessa tjänster. För mig är det en klart rolig tjänst som inte ska tas seriöst särskilt när man kan fråga om ”allt”. Är man så pass lättstött så bör man hålla sig ifrån horoskop, vissa inlägg på Twitter, spåkärringar och annat som kan ge dig något som du inte vill höra. Det finns en sida som heter Death Clock och berättar när du ska dö, och hur. Ska man ta detta seriöst? Självklart inte, samma med lustiga horoskop och uppenbara påhittade svar på ”allt”.

Om en trettonåring måste använda 118-800 för att ta reda på ett skivbolag så är setupen så självklar. Med Googles hjälp tar det inte många sekunder att söka detta på I N T E R N E T. Har folk så förbannat lite att göra så dom textar frågor som dom seriöst tror att dom ska få svar på. Kan ge mig fan på att dessa människor, om dom vet vad Google är, skriver in ”aftonbladet.se” och trycker SÖK istället för att använda bokmärken eller adressraden i browsern.

Nu ska jag slappa i uterummet och läsa lite vetenskapliga tidskrifter med intressanta artiklar, En ding ding värld.

@darksidedesign svarar

@Chiimi: ”Vad är den vanligaste orsaken till att en 13årig tjej går utan underkläder och kort kjol i skolan?”

Fredde svarar: ”Det finns två orsaker. Att hon fejkar en fontänorgasm med en skakad Trocaderobruk och sprutat ner sig eller så att hon träffat en kille med brallorna nedanför röven.”

@reversible: ”ska jag plugga i Lund eller Linköping?”

Fredde svarar: ”Du ska självklart plugga i Linköping. Där kommer du att utveckla ett stort sug efter Nietzsches verk och insupa kunskap om detta. Nils Nietzsche är den bästa hembrännaren på mils avstånd runt Lindköping.”

@MC_Andersson: ”sonen frågar vad han ska bli när han blir stor?”

Fredde svarar: ”En stor, känd kock! Stor av all mat han ätit och känd för att ha matförgiftat ett trettiotal matgäster på Olles Pizzeria i Partille.”

@johanna_1978: ”När får jag mens?”

Fredde svarar: ”Den 25:e juli men man kan tro att du har det hela tiden.”

@mroberlander: ”bra badstrand på agia marina grekland :)”

Fredde svarar: ”Agii Apostoli men eftersom du kommer att åka på magsjuka och vara full som ett svin spelar inte badstranden någon roll.”

@helena1973 ”När man köper en sak med ett äpple på, blir man då automatiskt hjärntvättad att missionera äpplets budskap o förträfflighet?”

Fredde svarar: ”Det kan tyckas så men dessa människor vet vad dom vill. Även kvinnor som får smaka banan i missionären brukar bli hjärntvättade av dess förträfflighet.”