Vad ska vi göra med middagsgästen? #fråga

Man som vi alltid bjudit hem såväl nyårs, Valborgs, midsommar, födelsedagar bjuder aldrig tillbaka.

Under tio års tid har jag och frun haft denna man som middagsgäst minst 30-40 gånger. Alltid har vi hört att den dagen han skaffar en kvinna (skild) så ska han minsann börja att bjuda hem oss på mat. Nu har han sedan ett och ett halvt år hittat sig en ung tjej och gift sig (utomlands) och fyllt jämna år. För oss här ”hemma” har dom inte ordnat en bröllopsfest eller födelsedagsfirande.
Han har alltid varit mån om att hitta sig en kvinna och tyckt att det varit lite tråkigt för min fru att inte ha någon att prata med under dessa gånger vi träffas (alltid hos oss) och äter.

Nu till saken, han har ringt och undrat vad vi ska göra under Valborgs. Jag sa att vi nog inte skulle göra så mycket, grilla och kanske dricka något gott till. Han tyckte det var lite tråkigt att han var tvungen köra bli, såsom han alltid gör. Han har under en längre tid, sedan i september, inte bjudit hem oss en enda gång trots den nya frun. Vi har väntat och även sagt att vi gärna skulle vilja bli bjudna och fått till svar att detta absolut skulle ske när han skaffat sig en kvinna.

Jag är inte den som inte bjuder, tvärtom. Tycker det är lite trist och börjar tappa sugen att bjuda. Så, vad skulle DU göra?