Unik svensk realityserie kan bli ny guldkalv

Ur tidningen Svensk Media

Tidningen Svensk Media träffade Johan Ericzon, den driftiga producenten och pappan bakom den kommande realityserien ”Maka söker kaka”. Serien ska spelas in under sommaren 2010 på fem platser runt om i Sverige. Johan Ericzon håller på att finslipa de sista detaljerna runt serien tillsammans med produktionsbolaget Utero Media. Konceptet är helt nytt och blandar ett mer genomtänkt dejtingprogram med olika genres. Fem kvinnor som driver företag inom restaurangbranschen söker både en livs-och samarbetspartner. Johan Ericzon beskriver själv programidén som en blandning mellan ett modernt dejtingprogram och Gordon Ramsays Hell’s Kitchen.

  • Är inte folk trötta på alla realityserier?

–       Vi ser detta som en unik händelse inom svensk television och vi vill bort med den tråkiga stämpel som realityserier fått på senare år, säger Johan Ericzon.

–       Serien kommer att bestå av tolv delar där vi får möta intressanta personer. Man kan säga att det blir en blandning av dejtingprogram och matlagningprogram. Det ska hetta till både i köket och utanför.

Katarina Hedlund, en av de fem deltagarna i realityserien "Maka söker kaka"

Katarina Hedlund som driver konditoriet CupCake i Sundsvall är en av kvinnorna som ställt upp i denna unika satsning.  Hon ser möjligheten att nå ut med reklam och förhoppningsvis finna sin drömprins.

  • Vad förväntar du av ditt deltagande i serien?

–       Som ensamstående och egenföretagare är det inte lätt att få tid över för nöjen och ännu mindre träffa en partner. Det ska bli spännande att delta och har jag tur så kanske jag träffar rätt man, skrattar Katarina.

–       Han ska vara snäll och ha humor och självklart älska godsaker.

Ingen tv kanal har ännu köpt in rättigheterna med några av de största kanalerna är intresserade av konceptet avslöjar Svensk Media.

  • Vilken tv kanal kommer att sända serien?

–       Vi väntar med spänning på två bud som vi får in  under denna vecka. Vi kan säga att det rör sig om två av dom största kanalerna. Det är otroligt roligt att se att så många kanaler är intresserade av Maka söker kaka, säger Linus Pettersson, VD på Utero Media.

Serien ”Maka söker kaka” har premiär under hösten. För mer fakta maila info@uteromedia.se