Börja twittra och möt underbara människor

Vad menar du? Börja twittra, låter ju som om jag ska konvertera till en fågel. Twitter är ett socialt nätverk. Jag skulle vilja jämföra Twitter med den klassiska serien Skål där ”alla” hälsar på dig när du stiger in genom dörren. Lite som att ha en bar i fickan där alla vännerna pratar med dig och varandra om alldagliga saker såsom middagstips, vem som just nu är sämst i Idol eller visa en bild på något intressant. Twitter fångar alltså upp trenderna just nu, alltså en blandning mellan chat och blogg. Tro mig, Twitter är vanebildande och du kommer garanterat att möta många härliga vänner. Registrera dig på Twitter och ladda hem programmet TweetDeck som även visar dina vänner på Facebook.

Twitter styrka sitter i de 140 tecken som ryms i varje så kallad tweet.

Detta gör i sig att användarna måste tänka till och utforma sitt eget twitter-språk. Med Twitter slipper du läsa långa inlägg utan kan ge dig in på det som är aktuellt just nu. Vad är tråkigare än att kommentera en blogpost som du sedan upptäcker är två månader gammal?

På onsdagar så gäller ”@greysacademy” för alla som gillar serien Greys Anatomy. Här twittrar användarna live och diskuterar vad som händer i avsnittet.

För den som är intresserad av mat kan söka på #lunchtips #middagstips eller varför inte bara recept.

  • Tweet är en tjänst / update
  • Tweeple är de som använder Twitter
  • @-Tecknet är ett sätt att hänvisa till en annan Twitter användare
  • En retweet – eller RT – är när du delar med dig en Tweet av en användare med alla dina Twitter anhängare.
  • Svar är när du svarar på ett inlägg från en viss användare.
  • Tweeps är twitter folk som följer varandra från en social media/nätverk till ett annat.
  • Hash Tags eller # är ord eller förkortningar som börjar med ett nummertecken. De används när många människor är tweeting om samma ämne eller från samma händelse. Exempelvis #lost, #greysanatomy #middagstips
  • Besök gärna Vi i (Twitter)bubblans hemsida