Uppdateringar från september, 2008 Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

  • Fredde Marklund 10:14 den 30 September, 2008 Direktlänk | Svara  

    Visning av tävlingsbilder 

    Nu har bilderna från Foqus kommit och vi anordnar en visning av dessa under tisdag, onsdag och torsdag denna vecka. Utskicket av bilderna blev något förenat men nu finns 8 kilo bilder vi ska plöja igenom och utse en vinnare.

    28 nov -2 okt

    kl. 18:00-20:00

    Välkomna!

     
  • Fredde Marklund 7:16 den 30 September, 2008 Direktlänk | Svara  

    Bloggkartan 

    Vi har placerat JFK  på bloggkartan.se

    http://bloggkartan.se/registrera/10897/joern/Jörn

     
  • Fredde Marklund 17:03 den 29 September, 2008 Direktlänk | Svara  

    Starka bilder 

    Under åttio-och nittiotalet fick nyhetesfotografer tillgång till enorma fototillfällen: kollapsen av Sovjetunionen, slutet på apartheid, aids, Gulfkriget… Se några av historiens starkaste bilder, om du vågar…

    http://www.pdngallery.com/20years/photojournalism/

     
  • Fredde Marklund 20:04 den 26 September, 2008 Direktlänk | Svara  

    Paul Newman död vid 83 

    Den amerikanska skådespelaren Paul Newman är död. Newman förloraden idag kampen mot cancern, han blev  83 år. Han har vunnit ett antal utmärkelser, inklusive en Oscars, två Golden Globe Awards, en Screen Actors Guild Award, Cannes Film Festival Award, och en Emmy Award. Han var också grundare av Newman’s Own, ett livsmedelsföretag som Newman skänker all vinst och royalties till välgörenhet.

    Hans första film var The Silver Chalice (1954), följt av hyllade roller i Någon där uppe Tycker Mig (1956), som boxare Rocky Graziano, Cat on a Hot Tin Roof (1958), mot Elizabeth Taylor och The Young Philadelphians (1959 ) Med Barbara Rush och Robert Vaughn.
    Newman dök även  upp till en provspelning med James Dean för filmen East of Eden (1955). På senare tid gjorde Paul Newman rösten till Doc Hudson i den populära barnfilmen Bilar (2006).

    Newman var en racing entusiast, och först blev intresserad av motorsport ( "den första som jag någonsin hittade jag hade någon nåd i") medan utbildning och filmande Winning, en film från 1969.

    Paul Newman blev 83 år då han lämnade sin fru Joanne Woodward och sex barn.

    Filmografi:

  • (8.30) – The Sting (1973)
  • (8.30) – Cool Hand Luke (1967)
  • (8.20) – Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)
  • (8.10) – The Hustler (1961)
  • (7.89) – Cat on a Hot Tin Roof (1958)
  • (7.89) – Hud (1963)
  • (7.87) – Our Town (2003) (TV)
  • (7.70) – Road to Perdition (2002)
  • (7.69) – The Verdict (1982)
  • (7.50) – Cars (2006)

 
  • Fredde Marklund 9:14 den 24 September, 2008 Direktlänk | Svara  

    Vi drar till Umeå – DIFOT 

    Den 15 november åker vi till Umeå och DIFOT som anordnas av fotoklubben Foqus. JFK ska vara jury inom svartvit fotografering. Vi kommer att hålla en visning av bilderna i tävlingen inom kort. Mail skickas till berörda i juryn.

    09.30-10.00 Mingel och kaffe bland bilderna.
    10.15 Välkomnas alla för resultaten.
    10.45 Visning av ungdomsklassen.
    11.15 Resultat, Svv enstaka bilder.
    11.45 Resultat, färg enstaka bilder.
    12.00-13.00 Lunch
    13.00-13.30 Resultat Svv kollektion
    13.30-14.00 Resultat, färg kollektion
    14.00-14.30 Fika (till självkostnadspris)
    14.30-15.30 Årsmöte.
    15.30-16.30 Resultat Dia.
    16.30-17.00 Prisutdelning och avslut.

     
  • Fredde Marklund 11:07 den 18 September, 2008 Direktlänk | Svara  

    Objektivdjungeln – en snabbguide 

    https://i1.wp.com/a.img-dpreview.com/news/0602/sigma43lenses.jpgNär det är dags att välja objektiv så står man framför en del frågor som måste besvaras av dig själv. I denna lilla guide ska jag hjälpa dig att välja objektiv som just passar ditt sätt att fota.

    Första frågan
    Den första frågan du ska ställa dig är vad du mest av allt gillar att fotografera. Får vi inte svar på denna enkla fråga så är det svårt att gå vidare. En del gillar porträtt någon annan fotar mest landskap och du kanske gillar sport.

    • Människor, porträtt,  landskap        ~18-50mm (2,8*)(3,5-5,6)
    • Porträtt, inomhus, streetphoto        ~50mm 1,8(1,4*)
    • Blommor, smådjur, porträtt           ~90mm macro
    • Sport, djur, natur, människor         ~(50)70-200mm (2,8*)(3,5-5,6)
      *ljusstarkare (snabbare) men dyrare objektiv

    Kan du inte bestämma dig, vänta då med att springa iväg och köpa ett dyrt objektiv om du inte vet att du kommer att behöva detta (vid ett fotojobb etc.). Har du en vän eller vet av någon som har ett liknande objektiv, fråga om du får prova det.

    Andra frågan
    I vilken prisklass ska du lägga dig i vid objektivbyte? Kan du motivera varför du ska köpa det dyrare objektivet? Se först och främst till din ekonomi och vad du verkligen behöver. Du kanske inte ska satsa alla dina pengar på ett dyrt objektiv utan du kanske klarar dig med ett likvärdigt billigare alternativ. Möjligen behöver du ett snabbt objektiv 70-200 F2,8 om ditt stora intresset är att fota sport ex. hockey eller vilda djur.

    Tredje fasen
    Nu har du hamnat i den tredje fasen, den svåraste. Nu ska du söka upp ett antal provbilder från just den modell av objektiv som du bestämt dig för. Här är en suverän sida som just gör detta jobb, Pixel-Peeper.

     
  • Fredde Marklund 17:04 den 16 September, 2008 Direktlänk | Svara  

    DIFOT-bilderna snart på gång 

    Har pratat med Maria på Foqus i Umeå angående den digitala fototävlingen vi ska agera jury i. Bilderna kommer att skickas till oss denna vecka och vi kommer då att anordna en visning med mingel. En inbjudan kommer att skickas ut till er.

    /Fredde

    Datum: 15 November 2008
    Plats : Medborgarskolan Umeå, (centrala stan)
    Tid: Dörrarna öppnas kl 09.30

     
  • Fredde Marklund 21:12 den 15 September, 2008 Direktlänk | Svara  

    Tack för inbjudningen 

    Hejsan!
    Grymt kul att få vara med i eran fotoklubb, jättespännande!
    Tänkte slänga upp en höstbild nu när det passar som bäst. 🙂

    Hoppas att vi ses snart!
    Kram /Lovisa

     
    • Jörns FotoKlubb 16:59 den 16 september, 2008 Direktlänk | Svara

      Hej Lovisa!Du är hjärtligt välkommen till vår lilla klubb. Trevligt med en fin höstbild./Fredde

  • Fredde Marklund 18:22 den 15 September, 2008 Direktlänk | Svara  

    Några ord från Fredde 

    https://i2.wp.com/obj.fotosidan.se/obj/photo/9a/9a37c15adebe7b15e8d95ac286c3f7de.jpgNu när hösten kommit och alla löven ändrar färg gäller det att fånga det  vackra och sköra i naturen. Kanske genom att låta morgonsolen lysa genom ett rött, frostigt blad och få det kalla och varma att harmoniera med varandra. Att fånga dessa små detaljer av naturen som vi kanske bara ser som helhet med färggranna träd gör det hela med hösten något extra speciellt.

    Det som andra upplever trist kan vi fotografer lyfta fram som något vacker och unikt.

    Så ut och fota vår lilla höstvärld och njut av detaljerna.

    /Fredde

     
  • Fredde Marklund 15:05 den 15 September, 2008 Direktlänk | Svara  

    Segt Capture NX 2 

    https://i2.wp.com/www.professionalphotographer.co.uk/media/dContent/mediaCentre/News/JUNE-08/08-06-03-nikoncapturenx2.jpgVi har fått in rapporter från användare av Nikons programvara Capture NX 2 som hävdar att det är väldigt segt. Detta kan delvis ha med .net Framework att göra. Ni som har detta problem med ett långsamt NX 2, prova installera .net 2.0 eller 3.5.

    Framework 3.5*

    Framework 2.0

     

    * Vi upplevde en stor skillnad efter installationen av .net Framework 3.5.

     
  • c
    skapa ett nytt inlägg
    j
    nästa inlägg/nästa kommentar
    k
    föregående inlägg/föregående kommentar
    r
    Svara
    e
    Redigera
    o
    visa/göm kommentarer
    t
    gå till toppen
    l
    gå till inloggning
    h
    visa/göm hjälp
    shift + esc
    Avbryt